Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Ε.Π.Ε

Διευκρινίσεις για τη δήλωση παρακρατούμενου φόρου στα διανεμόμενα κέρδη των συνεταιρισμών και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, καθώς και στα κέρδη από εταιρεία περιορισμένης ευθύνης της αλλοδαπής, παραχωρεί  το υπουργείο Οικονομικών με την ΠΟΛ.1103/6.5.2011

Ειδικότερα, θα παρακρατείται φόρος 25% από τα κέρδη που διανέμουν οι συνεταιρισμοί ή οι ημεδαπές εταιρίες περιορισμένης ευθύνης, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος φόρος παρακρατείται στα κέρδη που εισπράττει φυσικό πρόσωπο, κάτοικος Ελλάδος, από αλλοδαπή εταιρία περιορισμένης ευθύνης. Ειδικά για τα κέρδη που εισπράττονται εντός του έτους 2011, ενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή είκοσι ένα τοις εκατό (21%).

Τέλος, όσον αφορά στην απόδοση παρακρατούμενου φόρου στα διανεμόμενα κέρδη των ανωνύμων εταιριών, θα χρησιμοποιείται το έντυπο της δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδημάτων από κινητές αξίες εκτός από τόκους, με τις απαραίτητες κάθε φορά προσαρμογές.

 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210-20700 fax: 23210-20566
http://www.kverros.gr/  kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου