Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

DIGI-MOBILE – Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από τις 7 έως τις 21 Απριλίου 2011 η νέα σχεδιαζόμενη δράση κρατικής ενίσχυσης «digi-mobile» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.».


Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc). Δεδομένης της αλματώδους αύξησης των πωλήσεων «έξυπνων» συσκευών, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια διεθνώς, με μέσο ετήσιο ρυθμό που ξεπερνά το 50%, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν θεωρείται επιβεβλημένη, ιδίως στη χώρα μας, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση στην κατεύθυνση αυτή.

Η αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών επί κινητών μπορεί να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις την πρόσβαση σε νέα κοινά στόχους, ακόμη και εκτός συνόρων. Επιπρόσθετα, ο αυξανόμενος χρόνος χρήσης κινητών συσκευών, έναντι άλλων παραδοσιακών μέσων, αυξάνει τις δυνατότητες των έξυπνων συσκευών ως μέσου προβολής και ενεργοποίησης των χρηστών, ενώ παράλληλα η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Ενδεικτικά, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που πρόκειται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο της δράσης «digi-mobile» δύναται να αφορούν σε διαφορετικά θεματικά αντικείμενα και τομείς όπως Υγεία, Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ψυχαγωγία, Τουρισμός, Πολιτισμός, Μεταφορές, Εστίαση. Ενθαρρύνεται η ανάπτυξη υπηρεσιών για διείσδυση σε εξειδικευμένες αγορές.

Περισσότερες πληροφορίες για ενδεικτικές εφαρμογές, καθώς και για το καθεστώς της δράσης αναφέρονται στο κείμενο της διαβούλευσης. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις digi-mobile@infosoc.gr είτε digi-mobile@digitalaid.gr προκειμένου να συμβάλουν ουσιαστικά στoν αποτελεσματικότερο δυνατό σχεδιασμό της συγκεκριμένης δράσης.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες υφιστάμενες επιχειρισεις (όχι ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών), ιδιωτικού δικαίου, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελληνική επικράτεια, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει μια τουλάχιστον διαχειριστική χρήση, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης της για υπαγωγή στη Δράση. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απασχολούν κατά την τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση κατ’ ελάχιστον έναν (1) εργαζόμενο (1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας) και κατά μέγιστο είκοσι (20) εργαζόμενους (20 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ιδιωτικού δικαίου, επιπλέον του/των επιχειρηματία/ων, του/των μετόχου/ων του/των εταίρου/ων.

Σύνδεσμοι: Mobile Η Δημόσια Διαβούλευση ξεκίνησε

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700 fax: 23210 20566
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου