Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Αντιμετώπιση της 3ης Γενιάς του Πράσινου Σκουληκιού


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, απευθύνει στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού την παρακάτω ανακοίνωση:

Αυτές τις μέρες θα εμφανιστούν στο βαμβάκι τα σκουλήκια της τρίτης γενιάς του πράσινου σκουληκιού, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, περίπου.
Η γενιά αυτή δεν είναι επικίνδυνη, όπως η γενιά του Αυγούστου. Τα σκουλήκια αυτής της γενιάς και είναι λιγότερα και απασχολούνται σε καρποφόρα όργανα της κορυφής, από τα οποία δεν περιμένουμε να πάρουμε παραγωγή.
 Ελάχιστες φορές (σε χρονιές επιδημίας), έχει προκαλέσει κάποιες, μικρές ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια τού νομού μας. Φέτος, με τη συνήθη εμφάνιση της επικίνδυνης γενιάς του Αυγούστου, είναι ελάχιστα πιθανό να αποτελέσει άξιο λόγου πρόβλημα.
Κάποια προσοχή χρειάζεται στις όψιμες, τρυφερές φυτείες, τις οποίες θα προτιμήσει για να γεννήσει τα αυγά της η πεταλούδα του σκουληκιού.

Και σ΄ αυτή την γενιά, ισχύει ο γνωστός κανόνας:
Ψεκασμό με εντομοκτόνο κάνουμε μόνο αν η φυτεία μας φθάσει να έχει, κατά μέσο όρο, ένα ζωντανό σκουλήκι σε κάθε μέτρο βαμβακοφυτείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου