Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Στα σκαριά το αφορολόγητο στα αποθεματικά συνεταιρισμών


Για την επαναφορά του αφορολογήτου στα αποθεματικά των συνεταιρισμών, μετά την επικείμενη έγκριση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την ομιλία του στη Γιορτή της Βεντέμας που διοργάνωσε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στις 29 Ιουλίου.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε επίσης ότι για το θέμα της ανάκτησης χρεών από παλιές ρυθμίσεις των συνεταιρισμών το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για μείωση και ρυθμίσεις με δόσεις, ενώ τέλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά το θέμα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Αποσπάσματα από την ομιλία του υπουργού: 
-Tο ζήτημα της φορολόγησης των αποθεματικών των συνεταιρισμών, άλλοι ξαφνικά το δημιούργησαν το 2013. Εμείς ήδη έχουμε δρομολογήσει την επαναφορά του αφορολόγητου. Περιμένω την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που θα είναι,  όπως πιστεύω θετική και τότε θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

-Ανακτήσεις χρεών από παλιές ρυθμίσεις. Μας επέβαλλε η Ε.Ε. να ανακτήσουμε από τους συνεταιρισμούς πάνω από 500 εκατ. παλιών ρυθμίσεων. Και αυτό γιατί οι προκάτοχοί μας (εννοώ αυτοί που πριν 20 χρόνια κυβερνούσαν) δεν είχαν την πρόνοια όχι μόνο να ζητήσουν την έγκριση αλλά ούτε και να ενημερώσουν την Ε.Ε. Εμείς είμαστε σε διαπραγμάτευση μείωσης και ρυθμίσεων με δόσεις. Έχουμε χρόνο μπροστά μας.

-Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Κρασιού. Όπως έχω ξαναπεί,   η Κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα καταργήσει τον ΕΦΚ στο κρασί.


Πηγή:Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου