Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με αλλαγές σε Φ.Π.Α., Κ.Ε.Δ.Ε., Α.Α.Δ.Ε., ΕΝ.Φ.Ι.Α., δόσεις φόρου νομικών προσώπων, αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών


Νέο φορολογικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή.

Με τις διατάξεις του υπό ψήφιση νόμου:

1. Εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με τις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 του Συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2016, όσον αφορά στην υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας. (άρθρα 1-9)

2. Ρυθμίζονται θέματα: φορολογικά (Κώδικα ΦΠΑ, Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, τέλους επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, καταβολής φόρου εισοδήματος, Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών, Προικών και Κερδών από Τυχερά Παίγνια), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), παραχώρησης δημοσίων ακινήτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με το παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, που απαιτείται για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για τα αυτοκίνητα οχήματα τα οποία εντοπίζονται να μην είναι ασφαλισμένα, παράτασης και για το έτος 2018 του Συνυποσχετικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας, σχετικά με την ειδική εκκαθάριση των δημόσιων επιχειρήσεων, δημοσίου λογιστικού (ν.4270/2014 και π.δ. 80/2016), του ν.4354/2015 (ενιαίου μισθολογίου) και του ν.4336/2015 (για τους μετακινούμενους με εντολή του Δημοσίου), νομικής υποστήριξης του προσωπικού και του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μισθολογίου του προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ.λπ. (άρθρα 10 - 52)


Πηγή: Taxheaven

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου