Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΓΑ


Το τελευταίο 10μερο του Ιουλίου, με πιθανότερη ημερομηνία μεταξύ 20 και 25 του μήνα θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Οργανισμού.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι προς το παρόν έχουν γίνει 682.000 αιτήσεις Α21 σε σύνολο 750.000 δικαιούχων.

Όπως επισημαίνεται από τον Οργανισμό, είχε δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου για την κατάθεση των αιτήσεων Α21 ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να εισπράξουν τη β’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων, χωρίς να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις ή προβλήματα με την καταβολή της.

Ο ΟΓΑ έθεσε σε εφαρμογή τον ηλεκτρονικό έλεγχο για τις αιτήσεις Α21 και την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος για το 2017 και συγκεκριμένα η β’ δόση.

Με την εφαρμογή ελέγχου του ΟΓΑ μπορούν οι αιτούντες που έχουν υποβάλλει Α21 να δουν αν η αίτηση τους έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και αν εγκριθεί ώστε να είναι στην λίστα με την επόμενη πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα.

Για να μπουν στην εφαρμογή θα πρέπει οι αιτούντες να γνωρίζουν τον αριθμό της αίτησης ο οποίος είναι διαθέσιμος με τους κωδικούς TAXISnet στο aade.gr. Παράλληλα θα χρειαστούν το ΑΜΚΑ τους και το ΑΦΜ τους.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της β’ δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης γ’ δόσης.


Πηγή: Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου