Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πετρόπουλος: Ασφαλιστικές εισφορές και σε ποσά που προκύπτουν από αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους


Ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε ότι σε περιπτώσεις που καταλογίζονται ποσά από αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους «ασφαλώς θα πληρώνει εισφορά αυξημένη γιατί απέκρυψε εισοδήματα». Θα εξεταστεί και το θέμα των προστίμων από την πλευρά του ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή.

Για τις εισφορές των αγροτών που διαμαρτύρονται, δήλωσε ότι οι αγρότες το 2016 έλαβαν ενισχύσεις παλαιότερων ετών και γι’ αυτό τον λόγο η εισφορά τους θα είναι αυξημένη. Οι εισφορές τους θα καταλήξουν σε δική τους αναλογική σύνταξη.

Σχετικά με την ανταποδοτικότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό επέμεινε ότι οι συντελεστές αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των συντάξεων στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη και σημείωσε ότι οι συντάξεις είναι αναλογικές των εισφορών.

Ο υφυπουργός κάλεσε όσους δεν πλήρωναν να έρθουν να πληρώσουν συμπληρώνοντας ότι «δεν χρησιμοποιούνται διωκτικά μέσα εναντίον των οφειλετών από το ΚΕΑΟ, ιδίως για οφειλές που είναι κάτω από 5.000 ευρώ και σε καμία περίπτωση όταν διαπιστώνουμε ότι κάποιος δεν διαθέτει τα μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης αν επιβληθούν αναγκαστικά μέσα εναντίον του». Αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα που προετοιμάζει η κυβέρνηση είναι τέτοιο ώστε να προσεγγίζεται ο οφειλέτης με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες, ώστε να εντοπίζονται οι περιπτώσεις που υπάρχει δυνατότητα καταβολής και εκεί να στρέφονται για είσπραξη. Σε σχέση με το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόνισε ότι στο ύψος που είναι οι εισφορές δεν δικαιολογείται η μη καταβολή τους, όσον αφορά όμως τα χρέη των προηγούμενων χρόνων «δεν θα κυνηγήσουμε κανέναν για αυτά» καλώντας όλους να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές συμπληρώνοντας ότι θα ληφθεί πρόνοια για τα θέματα της ενημερότητας με μέτρα που θα ληφθούν για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για τις τρέχουσες εισφορές, ασφαλιστικά ενήμεροι θα θεωρούνται οι ασφαλισμένοι με την καταβολή ενός κατώτατου πλαφόν.


Πηγή: e-forologia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου