Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Εντός του Νοεμβρίου οι προκαταβολές για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ 2016


Εντός του Νοεμβρίου και μόνο στους αγρότες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι θα ξεκινήσει να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2016 καθώς και εκείνες παλαιότερων ετών, με στόχο να δοθούν ως τέλος του έτους 15 εκατ. ευρώ, με βάση τον προϋπολογισμό του οργανισμού.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του οργανισμού Φάνης Κουρεμπές, σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν υπό τις δύο αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος:

α) οι αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και

β) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία των ζημιών και να έχουν εκκαθαριστεί τα πορίσματα. Ο στόχος είναι να δοθούν όλα τα χρήματα που μπορούμε να δώσουμε μέχρι τέλος του 2016 (15 εκατ. ευρώ), με βάση τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.

«Η πρόθεσή μας είναι να δοθούν τα χρήματα αυτά σε περισσότερους αγρότες γι’ αυτό και επιλέγουμε την πληρωμή μέσω προκαταβολών. Η εξόφληση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2017. Βασική μέριμνα του Οργανισμού παραμένει η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση όλων των πληγέντων αγροτών», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.


Πηγή: Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου