Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Εξετάζεται νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί σύνταξη σε αγρότες που χρωστούν μεγάλα ποσά στον ΟΓΑ


Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να μπορούν να λάβουν σύνταξη του ΟΓΑ αγρότες που χρωστούν στον οργανισμό, πάνω από 4.000 ευρώ και σήμερα δεν μπορούν να την πάρουν, καθώς δεν προβλέπεται απ΄ αυτό το ποσό και πάνω, συμψηφισμός οφειλών.
Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας, Γιώργου Ακριώτη (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή, για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τους παραγωγούς, που οφείλουν ποσά πάνω από 4.000 ευρώ στον ασφαλιστικό τους φορέα.
Ο κ.Ακριώτης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα χιλιάδες αγρότες αδυνατούν να πάρουν σύνταξη διότι χρωστούν στον οργανισμό και πάνω από 4.000 ευρώ, το ποσό δεν συμψηφίζεται και τι προβλέπεται με την φαρμακευτική τους περίθαλψη. Εξήγησε πως χρωστούν μέχρι σήμερα και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη 58.205 αγρότες, εκ των οποίων οι 56.881 οφείλουν ποσά έως 12.000 ευρώ.
Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι αγρότες με το νόμο 4368 είναι καλυμμένοι από άποψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ακόμη και αν δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει γνώση ότι υπάρχουν «ανισότητες στους αγρότες».
«Βλέπουμε τη δυνατότητα του ασφαλισμένου να καταβάλλει εισφορές, με τη δυνατότητα αυτή να είναι ευμετάβλητη, εκτεθειμένη σε απρόβλεπτες συνθήκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΓΑ, όπως συνέβη με τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΕ.
Πηγή: ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου