Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Μόνο με χρήση καρτών θα χτίζεται το αφορολόγητο από το 2016

Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης το πρωί της Τετάρτης. Ο ίδιος προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016. 

 O Τρ.Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αποδείξεων, είπε ότι για το 2015 εξακολουθούμε να τις συγκεντρώνουμε αλλά για το 2016 εξετάζεται το να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος. 

Παράλληλα,  για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες. 

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες όπως οι ιατρικές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής. 


Πηγή: tovima

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου