Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στο Δημόσιο θα εκχωρούνται και ανείσπρακτα ενοίκια του 2014

Στο Δημόσιο θα εκχωρούνται και τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014 από τους ιδιοκτήτες.
Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας ότι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην τυπική εφαρμογή του νόμου χωρίς όμως να έχει συζητηθεί το θέμα σε ανώτοτο επίπεδο.
Για τον λόγο αυτό, η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι θα προωθηθεί άμεσα τροπολογία στη Βουλή, με στόχο να μην επιβαρυνθούν άδικα οι ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια πέρυσι. 
Στην τροπολογία θα αναφέρεται ότι και για τη χρήση του 2014 θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς, γεγονός που σημαινει ότι οι ιδιοκτήτες ανείσπρακτων ενοικίων θα μπορουν με μία χειρόγραφή δήλωση να τα εκχωρήσουν στο Δημόσιο. 
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, η κ. Βαλαβάνη επανέλαβε ότι θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στο δεύτερο εξάμηνο και ότι θα ισχύσει αφορολογητο όριο οριζόντια και όχι μόνο για την πρώτη κατοικία.
Επισημαίνεται ότι αν το αφορολόγητο όριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, οριστεί στις 50.000 ευρώ, τότε το 41,7% των ιδιοκτητών θα μείνει αφορολόγητο.
Από την άλλη πλευρά όμως, αυτό συνεπάγεται ότι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της είσπραξης από το Δημόσιο περίπου 3 δισ. ευρώ. 
Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου