Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα κατάρτισης και εργασίας για ανέργους με επίδομα 2.400 – 2.700 ευρώ

Νέο πακέτο θέσεων για 8.000 ανέργους ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της δράσης Εγγύηση για τη Νεολαία που προβλέπει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση. Η δράση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών διαφόρων εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Ειδικότερα, μέρος των θέσεων – θα προσδιοριστεί με την προκήρυξη της δράσης – θα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και στη συνέχει πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση 180 ωρών θα αφορά την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και η δεύτερη φάση 240 ωρών θα αφορά τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

Παράλληλα, θέσεις θα προβλεφθούν και για απόφοιτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι της κατηγορίας αυτής θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισής 120 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις το ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 380 ωρών, η οποία και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά, οι 180 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και στη δεύτερη φάση οι 200 ώρες τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

Και για τις δύο κατηγορίες η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (πρώτη και δεύτερη φάση) δεν θα υπερβαίνει τους πέντε η έξι μήνες. Επίσης, σε όλη τη δράση θα παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν τη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών – δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, την τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζομένου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και επιπρόσθετες υπηρεσίες για τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζομένου σε σύμφαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτησή του στην επιχείρηση πρακτικής.

Οι υποψήφιοι εκτός από την απαιτούμενη ηλικία των 18 έως 24 ετών, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο – φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετράμηνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, που θα οριστεί με την προκήρυξη.


Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον επιλέγει βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που θα περιγράφεται στην προκήρυξη, θα εγγραφεί σε Μητρώο Ωφελούμενων και θα δικαιούται στην Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει τις υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και την πρακτική. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει επίδομα έως 2.700 ευρώ ανάλογα με την εκπαιδευτική κατηγορία.

Πηγή: tanea.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου