Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Νέο πρόγραμμα για 3.600 ανέργους με αμοιβή 525 ευρώ


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία των NEETS (εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης) και αφορά πιστοποίησης δεξιοτήτων σε ειδικότητες του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής. 

Μέσω του προγράμματος αυτού θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξαγωγών προς όφελος των επιχειρήσεων. 

Με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους αυτούς να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. 

Στο περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 150 ωρών (το εκπαιδευτικό επίδομα ανά ωφελούμενο ανά ώρα υπολογίζεται στα 5 ευρώ συν 6,45% εργοδοτικές εισφορές για την ασφαλιστική κάλυψη του ανέργου κατά τη διάρκεια της κατάρτησης). 

Παράλληλα, προβλέπεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος (έως 150 ευρώ ανά ωφελούμενο).



Πηγή: dikaiologitika


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου