Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2014: Προσωρινά αποτελέσματα

Οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων (ονόματα μητέρας και παιδιού) που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2014-2015 ανακοινώθηκαν την Τρίτη 26-08-2014 από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). 

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία ενστάσεων θα διαρκέσει από τη Τρίτη 26 έως και την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και αφορά μητέρες που έμειναν εκτός προγράμματος και αν κρίνουν ότι αδικήθηκαν μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις, στέλνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά  (δείτε στο τέλος του άρθρου τη σχετική αίτηση). Τα τελικά αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», θα αναρτηθούν στο site www.eetaa.gr , στο τέλος του Αυγούστου. 

Υπενθυμίζεται ότι έως τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 μπορούσαν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικά ή με courier οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2014-2015. Όπως είχε ανακοινώσει ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος ΕΕΤΑΑ Α.Ε., οι αιτήσεις μπορούσαν να υποβληθούν μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) έως στις 4 Αυγούστου και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία. Η  τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2014. [Επιλέξτε τα links στο τέλος του άρθρου για να κατεβάσετε ολόκληρη την προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς 2014, αιτήσεις κλπ]. 

Σχετικά µε καταγγελίες  γονέων που  έχουν  κατατεθεί  για  το Πρόγραµµα «Εναρµόνιση  Οικογενειακής  και  Επαγγελµατικής  Ζωής» , η  Ε.Ε.Τ.Α.Α επισημαίνει τα εξής: 
«Στο  άρθρο 2.3.2.  της  σχετικής  Πρόσκλησης  καθορίζονται  µε  σαφήνεια  τα  ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης σε ευρώ που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., ανά θέση που θα καλυφθεί και ανά κατηγορία, για το σύνολο των παρεχόµενων υπηρεσιών. Τα ποσά  που  εκεί  αναφέρονται  καλύπτουν  το  συνολικό  κόστος  των παρεχόµενων υπηρεσιών,  όπως  αυτές  προσδιορίζονται  στην  παρ.2  του  ανωτέρω  άρθρου (σελ. 15 της Πρόσκλησης). Περαιτέρω, η παρ.5 του άρθρου αυτού (σελ.17) επίσης ρητά ορίζει, ότι τυχόν άλλες ειδικές (πρόσθετες) υπηρεσίες που παρέχονται από τις δοµές είναι προαιρετικές. Κατά  συνέπεια,  δοµή  που  έχει  ενταχθεί  στο  Πρόγραµµα  και  λαµβάνει  τη  σχετική χρηµατοδότηση οφείλει να παρέχει υποχρεωτικά τις αναφερόµενες στην Πρόσκληση υπηρεσίες.  Οι  τυχόν  πρόσθετες  υπηρεσίες  προσφέρονται  προαιρετικά  και συνεπάγονται αντίστοιχη επιβάρυνση, µόνον αν αυτές επιλεγούν από τους γονείς. Κατόπιν αυτών είναι προφανές, ότι καµµία δοµή, επί ποινή αποκλεισµού της από το Πρόγραµµα, δεν δικαιούται να εξαρτά την παροχή των βασικών υπηρεσιών της από την ταυτόχρονη αποδοχή εκ µέρους των γονέων και τυχόν πρόσθετων υπηρεσιών που 
προσφέρονται από αυτή».

Σημειώνεται επίσης ότι η ΚΕΔΕ έχει προτείνει την εξεύρεση επιπλέον 30 εκατ. ευρώ από αδιάθετα χρήματα κοινοτικών προγραμμάτων, προκειμένου να στηριχτούν οι δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς όπως σημειώνει, τα 160 εκατ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες, μέσω του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας.

Πηγή: taxheaven
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου