Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Νέο πρόγραμμα Voucher για 1.200 ανέργους στον κλάδο της Υγείας

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης Ανέργων στον κλάδο της Υγείας μέσω επιταγής κατάρτισης "Voucher" αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο του 2014.
Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με αντίστοιχους όρους και διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη δράση «Κατάρτιση Ανέργων – Επαγγελματιών Υγείας σε Θέματα Μεταρρύθμισης της Υγείας (Βελτιστοποίηση Λειτουργίας Μονάδων Υγείας)» και θα αφορά 1.200 θέσεις πρακτικής άσκησης.
Δικαιούχοι
Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής θα έχουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ. Οι ειδικότητες είναι ΠΕ-ΤΕ Νοσηλευτές, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Ραδιολόγων-Ακτινολόγων και ΤΕ Διοικ. Μονάδων Υγείας.
Οφέλη προγράμματος
  • Αμοιβή/εκπαιδευτικό επίδομα 7.800€
  • Κατάρτιση σε θέματα λειτουργίας του ΠΕΔΥ.
  • Πολύτιμη εργασιακή εμπειρία 7μηνών σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Η επιλογή γίνεται βάσει κριτηρίων μοριοδότησης όπως (το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, το έτος κτήσης και ο βαθμός του πτυχίου).
Διευκρινίζεται πως η δημόσια πρόσκληση από το Υπουργείο Υγείας για την έναρξη του νέου προγράμματος, στην οποία θα διευκρινίζονται πλήρως οι όροι υλοποίησης του δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί.
Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: epixeiro.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου