Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στους λογαριασμούς το μέρισμα

Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά και ενστόλων το κοινωνικό μέρισμα. Το πρόγραμμα αφορά 205.912 νοικοκυριά, καθώς και 75.328 ένστολους. Το ποσό της πρώτης δόσης είναι 133,2 εκατ. ευρώ.


Οι πρώτες πληρωμές αφορούν στις οικογένειες που υπέβαλλαν αιτήσεις έως το τέλος Απριλίου και σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, οι οποίοι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2012, πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Επίσης στους ένστολους (με βάση μόνον τα μισθολογικά κριτήρια).

Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από την ομάδα των πολιτών (πλην ένστολων) συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και η αυτόματη αξιολόγησή τους για το εάν πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Πηγές από το οικονομικό επιτελείο τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι η διανομή -χωρίς εκπτώσεις- του συνόλου του ποσού των 525 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για το κοινωνικό μέρισμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αναμένουν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων (η 30η Ιουνίου), προκειμένου να διαπιστώσουν εάν, μετά και από τις τελικές αξιολογήσεις των αιτήσεων, απομένει αδιάθετο ποσό και σε ποιο ύψος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα εξεταστεί η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων. Όπως υπογραμμίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, η διεύρυνση θα αφορά ή σε αύξηση των εισοδηματικών ορίων (πχ από τις 6.000 ευρώ στις 6.500 ευρώ για τους άγαμους), ή σε ένταξη στον κατάλογο των δικαιούχων των νέων ανέργων με βάση τα εισοδήματα του 2013 (φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος), ή σε συνδυασμό των δύο ανωτέρω.


Πηγή : real
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου