Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κατατέθηκε η ρύθμιση για μειωμένα τέλη σε οδηγούς που κατέθεσαν πινακίδες

Κατατέθηκε υπό μορφή τροπολογίας στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που επιτρέπει στους οδηγούς που είχαν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία, να ανακτήσουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας, όχι το σύνολο των τελών της χρονιάς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα αλλά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.
Η διάταξη, έτσι όπως κατατέθηκε, έχει μεταβατικό χαρακτήρα. Δηλαδή, η δυνατότητα πληρωμής του υπολειπόμενου ποσού, ισχύει μόνο για το 2014.
Συγκεκριμένα, η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε, αναφέρει τα εξής:
Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρόυσας, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση της ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης, διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα».
Με βάση αυτή τη διάταξη, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα αντλήσει πρόσθετα έσοδα 25 εκατ. ευρώ καθώς προσβλέπει στο ότι θα βγουν αυτοκίνητα από το καθεστώς της ακινησίας.
Να σημειωθεί ότι έτσι όπως είναι γραμμένη η διάταξη, όποιος προχωρήσει σε άρση τον Μάιο, θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Δηλαδή, θα εξασφαλίσει στα τέλη μια «έκπτωση» της τάξεως του 33% καθώς θα επιβαρυνθεί για δύο τρίμηνα και όχι για τρία. 

Πηγή : naftemporiki
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου