Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Υποβολή δηλώσεων χωρίς άμεση καταβολή φόρων

Στην πλήρη αποσύνδεση της υποβολής όλων των δηλώσεων (ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, φόρου μισθωτών υπηρεσιών κ.λπ.) από την άμεση καταβολή των φόρων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Πλέον ο φορολογούμενος θα υποβάλει τη δήλωση και θα λαμβάνει ταυτότητα οφειλής για να πληρώνει στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ. Με τη διαδικασία αυτή, καταργείται το διπλότυπο και η πληρωμή όλων των οφειλών στα ταμεία των ΔΟΥ, ενώ στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι ο φορολογούμενος να δηλώνει άμεσα την φορολογητέα ύλη ανεξαρτήτως της δυνατότητάς του για άμεση πληρωμή. Δηλαδή, ο φορολογούμενος καλείται να υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωση και μετά να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά.
Χωρίς τα 10 ευρώΜάλιστα, στο πλαίσιο αυτό προωθείται διάταξη με την οποία οι δηλώσεις ΦΠΑ θα παραλαμβάνονται χωρίς να χρειάζεται να πληρωθεί το ποσό των 10 ευρώ, ενώ στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να επανέλθει η ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ στις 26 του κάθε μήνα αντί στις 20.

Συνεργασία Παράλληλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να γίνει διασύνδεση των αρχείων σχετικά με τα στοιχεία θανάτων, διαζυγίων, γάμων, έτσι ώστε αυτά να ενημερώνουν το Taxis, μέσω συστήματος, αυτόματα. Για τους θανάτους το αρχείο είναι ήδη έτοιμο και μέσα σε έναν μήνα θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση.
Στο πλαίσιο απλούστευσης των διαδικασιών που εισάγονται με τον νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών καταργείται η προσκόμιση της βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα, της βεβαίωσης επιμελητηρίου και η προσέγγιση ίδρυσης. Επίσης δρομολογείται η αυτόματη ενημέρωση από το ΓΕΜH προς το τμήμα μητρώου των αλλαγών των επιχειρήσεων χωρίς την επίσκεψη στην εφορία.


Πηγή : imerisia
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου