Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό

Εκτός δημοσίου ακόμα και εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλη τίθενται σε διαθεσιμότητα οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους. Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι η τελευταία από τις συνολικά 22 προαπαιτούμενες δράσεις.
Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήσαν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας, ή ανώτερης βαθμίδας.
Με την προτεινόμενη τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

Πηγή : imerisia.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου