Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

Το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι.


 Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4024/2011. Ωστόσο η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, έπειτα από τη διασύνδεση του βαθμολογίου και του μισθολογίου με βάση το Ν. 4024/2011.
 
Όπως εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, επειδή η εν λόγω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο είναι εκείνο να απαντήσει.
 


Πηγή : taxheaven.gr


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου