Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τον Ιούνιο η πληρωμή εισφορών του δώρου Πάσχα

Με την ψήφιση του νόμου 4144/2013 και την δημοσίευσή του στο ΦΕΚ επανήλθαν οι διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1846/1951 που καθόριζαν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.
Η διάταξη που αρχικώς είχε τροποποιηθεί με τον νόμο 4075/2012, όριζε την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την 5η Εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα απασχόλησης.

Προέβλεπε επίσης ότι  η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και Μαΐου αντίστοιχα.

Αυτή η διάταξη καταργήθηκε  και επανήλθε η παλαιά διάταξη η οποία ορίζει ως χρόνο πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα από τον μήνα απασχόλησης .
Στην διάταξη που επανήλθε ορίζεται επίσης ότι η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου και Ιουνίου αντιστοίχως.

Συνεπώς μετά από ταλαιπωρία ενός χρόνου και αλλεπάλληλες παρατάσεις η πληρωμή των εισφορών  επανήλθε στο γνώριμο σε όλους καθεστώς που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια.


Πηγή Taxheaven.gr


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου