Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Διευκρίνιση από το Υπ.Οικ. για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προσωπικών εταιρειών μέχρι 31 Μαΐου

Διευκρινίστηκε από το Υπ. Οικ. ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων της  παρ. 4 του άρθρου 2 (οι ομόρρυθμες και οι ετερόρρυθμες εταιρίες, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες, οι συμμετοχικές ή αφανείς, καθώς και οι κοινοπραξίες της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων) είναι η 31η Μαΐου 2013 ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων.

Η διευκρίνιση αυτή δόθηκε από το Υπ. Οικ.,  λόγω της σύγχυσης που δημιουργήθηκε σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων μετά την κοινοποίηση της   ΠΟΛ.1064/29.3.2013, (και συγκεκριμένα της παραγράφου 2 του άρθρου 4 αυτής) η οποία προφανώς εκ παραδρομής ανέφερε ότι, εξαιρούνται από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής μεταξύ άλλων και η εταιρίες που αναφέρονται στην περίπτωση δ' του άρθρου 64 του ΚΦΕ (δηλαδή ΟΕ-ΕΕ κ.λπ. που τηρούν  τρίτης κατηγορίας βιβλία).

Η σχετική παράγραφος της ανωτέρω απόφασης έχει ως εξής: 

Άρθρο 4
Ημερομηνία υποβολής

1. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, μέσω διαδικτύου, είναι η 31η Μαΐου 2013.

2. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρίες που υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή (χειρόγραφα) στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη  προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις  δ'. ε' και στ' της παραγράφου 1).



Πηγή: Taxheaven

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου