Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα του Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων.


Την ένταξη 2228 επιχειρηματικών σχεδίων, ανέργων και επιχειρήσεων, σε Πρόγραμμα του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», ύψους 73 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μανώλης Πατεράκης.

Συγκεκριμένα στη Δράση Ι του εν λόγω Προγράμματος, η οποία αφορά ανέργους, εντάχθηκαν 1626 προτάσεις, ενώ στην Δράση ΙΙ, η οποία αφορά υπάρχουσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν 602 προτάσεις.

Το σύνολο των επιλεγέντων επιχειρηματικών σχεδίων και στις δυο δράσεις δημιουργούν 3500 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Η μεγάλη απήχηση του Προγράμματος οδήγησε στην ανάγκη για εξασφάλιση πρόσθετων πόρων κατά 40 εκ. ευρώ. Η ένταξη επιπλέον έργων αναμένεται αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αύξηση αυτή.  

Το σύνολο των ενδιαφερομένων (επιλεγέντες, επιτυχόντες και αποτυχόντες) θα ενημερωθεί εγγράφως. Οι επιλεγέντες μετά την επίσημη ενημέρωση τους θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως προβλέπεται από την προκήρυξη σε διάστημα έως δυο μηνών, προκειμένου να  ενισχυθεί το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα καλύπτει το 100% του προβλεπομένου προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. 

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τα αποτελέσματα της πρότασης τους στους δικτυακούς τόπους www.ypoian.gr , www.antagonistikotita.gr , www.efepae.gr και www.epeaa.gr.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου