Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σιωπηρή παράταση για ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία .

«Ανοικτό» αφήνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης το ενδεχόμενο επίσημης παράτασης έως τις 31 Μαΐου με νομοθετική ρύθμιση ή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα κυρώσει η επόμενη Βουλή.

Την παράταση έως τις 31 Μαΐου της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στα Ταμεία για τη ρύθμιση οφειλών -με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή νομοθετική ρύθμιση που θα κυρώσει η επόμενη Βουλή- εξετάζει στο... παρά πέντε των εκλογών και υπό την πίεση αιτημάτων των μικρομεσαίων εργοδοτών, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το ενδεχόμενο αυτό άφησε «ανοικτό» χθες, ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης ενώ κορυφαία στελέχη των μεγάλων Ταμείων υπογραμμίζουν ότι, σε κάθε περίπτωση, θα ισχύσει σιωπηρή παράταση μετά την εκπνοή της προθεσμίας της 30ής Απριλίου που έδωσε ο νόμος.

Την παράταση ζήτησε, με επιστολές στο υπουργείο και στους διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με δεδομένη την αντίστοιχη παράταση η οποία έχει δοθεί για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Οπως τονίζεται στην επιστολή:

Αρκετοί επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και πολυάριθμοι έμποροι, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν μπόρεσαν άμεσα να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτεί η υπαγωγή στη ρύθμιση.

Η πραγματοποίηση των εκλογών έχει βγάλει την αγορά από τους κανονικούς της ρυθμούς επηρεάζοντας αρνητικά την αγοραστική κίνηση.

Πηγή Ημερησία



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr 
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου