Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΕΛΛΑΔΑ- ΚΙΝΑ 2012-2014''

Χρηματοδότηση έως 400.000 ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις
που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελλάδα-Kίνα 2012-2014: Διμερής Συνεργασία Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ) προς όφελος των επιχειρήσεων». 





Στόχος 
Στόχος της Πράξης είναι η ενθάρρυνση των ελληνικών επιχειρήσεων για συνεργασία με επιχειρήσεις της Κίνας, μέσω της από κοινού εκτέλεσης έργων Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ) μεγάλης κλίμακας, με την ενδεχόμενη συμμετοχή και Ερευνητικών και Τεχνολογικών φορέων από την Ελλάδα ή την Κίνα.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να εντάσσονται σε ένα από τα ακόλουθα επιστημονικά πεδία:
  • Αγρο-βιοτεχνολογία και Τρόφιμα
  • Υλικά / Χημικά
  • Επιστήμες υγείας με έμφαση στην Βιολογία και Βιοτεχνολογία / Αξιοποίηση φυσικών προϊόντων για φαρμακευτικούς σκοπούς
  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας
  • Περιβάλλον (φυσικό και πολιτισμικό)
  • Διαστημική Έρευνα & Τεχνολογία
Δικαιούχοι
H Προκήρυξη απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους ή συμπράξεις αυτών με έδρα την Ελλάδα για τη συνεργασία μεταξύ τους ή/και με Ερευνητικούς & Τεχνολογικούς φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών) σε θέματα Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ).

  • Σε κάθε πρόταση θα πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον μία επιχείρηση από κάθε χώρα η οποία, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου, μπορεί να συνεργαστεί με άλλες επιχειρήσεις ή ερευνητικούς φορείς της χώρας της ή της συνεργαζόμενης χώρας.
  • Η συμμετοχή ερευνητικών φορέων δεν είναι προαπαιτούμενη για την υποβολή προτάσεων από τις επιχειρήσεις, ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί σε έργα στα οποία υπάρχει συνεργασία με Ερευνητικούς ή/και Τεχνολογικούς φορείς.
Eπιλέξιμες δραστηριότητες
Eπιλέξιμες δραστηριότητες προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων, είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες:
α) Δράσεις Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ):
  • δράσεις έρευνας & τεχνολογικής ανάπτυξης οι οποίες στοχεύουν σε μια σημαντική εξέλιξη πέραν της σχετικής υπάρχουσας κατάστασης και τεχνογνωσίας
  • δράσεις πειραματικής ανάπτυξης / επίδειξης ώστε να αποδειχθεί η εμπορική βιωσιμότητα νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρόλο που διαθέτουν μεν κάποιο οικονομικό πλεονέκτημα, δεν είναι αρκετά ώριμες ώστε να διατεθούν άμεσα προς εμπορική εκμετάλλευση.
β) Μελέτες τεχνικής σκοπιμότητας, κυρίως για την προετοιμασία δράσεων πειραματικής ανάπτυξης.
γ) Κατοχύρωση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας.
δ) Δράσεις προβολής, δικτύωσης, διάχυσης, π.χ. διοργάνωση σεμιναρίων, διασκέψεων, συναντήσεων, εκθέσεων, σε κοινά συμφωνηθέντες τομείς συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια κλπ.
ε) Ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού, ερευνητικών αποτελεσμάτων και επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών.
στ) Δράσεις από κοινού χρήση ερευνητικών υποδομών, εξοπλισμού και δικτύωσης.

Προϋπολογισμός πράξης - Διάρκεια υλοποίησης έργων
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη που θα διατεθεί στο πλαίσιο της προκήρυξης ανέρχεται ενδεικτικά, σε 10 εκ. €. Για κάθε πρόταση:
  • Τη συνολική χρηματοδότηση (Δημόσια Δαπάνη) των ελλήνων εταίρων αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και δε θα υπερβαίνει τις 400.000 € ανά πρόταση. Το ποσοστό συγχρηματοδότησης της εκάστοτε πρότασης που υποβάλλεται από ελληνικές επιχειρήσεις θα ορίζεται κάθε φορά βάσει των Κανονισμών της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη το είδος της προς υλοποίηση έρευνας, το μέγεθος της/των επιχείρησης/-σεων, τον αριθμό και το είδος των συνεργαζόμενων φορέων, κλπ.)
  • Τη συνολική χρηματοδότηση των εταίρων από πλευράς Κίνας αναλαμβάνει αντίστοιχα το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (MOST) και θα είναι ανάλογη της ελληνικής.
Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δεν θα υπερβαίνει τα 3 έτη.

Διαδικασία υποβολής και επιλογής προτάσεων - Καταληκτική Ημερομηνία
Οι προτάσεις υποβάλλονται από τους Έλληνες εταίρους μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΓΓΕΤ. Αντίστοιχα οι Κινέζοι εταίροι θα υποβάλλουν την ίδια πρόταση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα (MOST).
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν βάσει συγκεκριμένων κοινών κριτηρίων τόσο από την Ελληνική όσο και από την Κινεζική πλευρά. Η τελική επιλογή των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν θα υλοποιηθεί μέσω Μικτής Ελληνο-Κινεζικής Επιτροπής, η οποία θα λάβει υπόψη της τις αξιολογήσεις των προτάσεων και των δύο πλευρών (Ελλάδας - Κίνας).
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τους συμμετέχοντες θα είναι η Τρίτη, 10 Απριλίου 2012.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:            23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου