Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ


Σύμφωνα με συνέντευξη τύπου του υπουργού Περιφεριακή Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη εντός της εβδομάδας προκηρύσσεται το Ειδικό Καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων, στο πλαίσιο των Ειδικών καθεστώτων του νέου Επενδυτικού Νόμου, συνολικού ύψους 150 εκ €.


 
Δικαιούχοι

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται για την ίδρυση και τη λειτουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο εταιρικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό (40) έτος της ηλικίας τους και ασκούν αποκλειστικά τη διαχείριση της Εταιρίας. Η δράση ισχύει και για όσους δημιούργησαν την επιχείρησή τους από 1/1/2011 και βρίσκονται ήδη στη διαδικασία υλοποίησης της επένδυσής τους.

Σημείωση:
Οι μικρές επιχειρήσεις που ελέγχονται από μετόχους επιχειρήσεων που έκλεισαν κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση, εφόσον δραστηριοποιούνται στην ίδια σχετική αγορά ή σε όμορες αγορές.

Προϋπολογισμός

Στα επενδυτικά σχέδια της Επιχειρηματικότητας των Νέων παρέχεται ενίσχυση κατά τα πρώτα πέντε (5), μετά την ίδρυσή της, έτη λειτουργίας της επιχείρησης και μέχρι του ποσού του1.000.000€ συνολικά, σε περίπτωση που γίνεται χρήση χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού (leasing).

Σε κάθε άλλη περίπτωση, παρέχεται επιχορήγηση, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 500.000€ ευρώ συνολικά. Το κατ' έτος χορηγούμενο ποσό δεν δύναται να υπερβαίνει το 33% του συνόλου της χορηγούμενης ενίσχυσης.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Η ενίσχυση αυτή παρέχεται για δαπάνες που αφορούν αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης, καθώς και δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά τα πρώτα πέντε έτη μετά την ίδρυση της επιχείρησης και αφορούν:

1.τόκους εξωτερικής χρηματοδότησης με επιτόκιο που δεν υπερβαίνει το επιτόκιο αναφοράς,

2.δαπάνες για μίσθωση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής και δαπάνες χρησιμοποίησης τεχνολογικών υποδομών που δημιουργούνται με εθνική και κοινοτική χρηματοδότηση,

3.δαπάνες για ενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικητικές επιβαρύνσεις και φόρους (εκτός του Φ.Π.Α. και των εταιρικών φόρων)

4.δαπάνες για χρηματοδοτική μίσθωση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής (leasing),

5.δαπάνες για μισθοδοσία, όπου περιλαμβάνονται και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, με την προϋπόθεση ότι γι' αυτές δεν έχουν δοθεί άλλου είδους ενισχύσεις.

Ποσοστά Ενίσχυσης

Τα ποσοστά ενίσχυσης φτάνουν έως 40% των ενισχυόμενων δαπανών που πραγματοποιούνται κατα τα τρία πρώτα έτη μετά την ίδρυση της επιχείρησης και έως 30% κατα τα δύο επόμενα.

Ημερομηνίες Υποβολής

Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων, σύμφωνα με τη συνέντευξη τύπου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2011 και θα διαρκέσει δυο μήνες.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700  fax: 23210 20566

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου